Népviselet a mindennapokban
2016. június 17. írta: Femmefatale

Népviselet a mindennapokban

img_2993.JPG

A hagyományőrzés gyakran megjelenik a divat világában,még ha nem is mindig a megszokott formában. Ez egy kedvelt téma a divattervezők körében is, mert sok irányból  meg lehet közelíteni, arról nem is beszélve, hogy Magyarországon több táj népviseletei közül is lehet válogatni. 

Ebben a bejegyzésben a püspökhatvani népviseletet szeretném bemutatni nektek. Én eredetileg a hollókőit választottam,de barátnőm,Kain Eszter-akivel az előző projektet is együtt csináltuk-vállalta, hogy megvarrja az egyik püspökhatvani szetthez való pruszlikot,és az ahhoz illő alsó részt. Eszternek a keresztszülei püspökhatvaniak,ahol az idősebbek egyébként mai napig hordják a népviseletet.

A styling során igyekeztünk megtartani a népi hangulatot a pruszlikból kiindulva és a hagyományos ruhadarabokat, de egy kissé modernebb nézőpontból szerettük volna bemutatni. Így keletkezett a túlzó smink, és a sokat mutató öltözék.

img_2953.JPG

img_3008.JPG

img_3044.JPG

img_3098.JPG

Eszter munkája

img_3101.JPG

img_3127.JPG

img_3012.JPG

Tervező: Kain Eszter https://www.instagram.com/kaineszter/

Foto: Pazsitni Imre https://www.instagram.com/imipzstn/

Modell/smink: Én https://www.instagram.com/laurahamori/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femme-fatale.blog.hu/api/trackback/id/tr348817846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása